Новини

Кълвачите от Ботуша напират за Александър Тонев

Асколи и Триестина събират информация за нападателя на Ботев, той пропусна мача с Царско село снощи заради контузия в бедрото

Футбол

от Юлиян Ангелов 460 прегледа 0

Кълвачите от Ботуша напират за Александър Тонев

Александър Тонев е попаднал в полезрението на два италиански клуба. Колегата Андреа Лосарио от tuttomercatoweb.com твърди, че скаутите на Асколи (Серия Б) и Триестина (Серия Ц) събират информация за Тонев.

След опита в Кротоне и Фрозиноне българинът може да се завърне отново в Италия, този път в Серия Б, допълва Лосарио.

В Асколи изпитват проблеми с вкарването на голове и вече привлякоха гамбийския нападател Сулайман Ялоу от Кунео (22 г.), който е 190 сантиметра висок и е добра инвестиция, но има само един гол за трите години по терените на Апенините. По тази причина Тонев, който е външен нападател, има шансове да заиграе за "кълвачите", които са с черно и бял десен на екипите.

По свои канали от Асколи и Тиестина са си набавили видеозаписи от мачовете на Тонев с екипа на Ботев през пролетния сезон. Имало е вариант да го гледат на живо и в контролите срещу Етър и Царско село, но нападателят не взе участие в тях.

Тонев и холандската придобивка на Ботев Филип ван Арнем пропуснаха вчерашната контрола с Царско село заради контузии. 

Специално Александър Тонев не е липсвал заради разговори с Асколи и Триестина, а заради възпалено сухожилие на бедрото. Ван Арнем има проблем с кръста и по тази причина вчера сутринта проведе бегова тренировка на базата под ръководството на кондиционния треньор Тодор Георгиев.

Коментари