Новини

Ивайло Гоцев: Руис заслужено преби Джошуа

Спорт

от Дончо Донев 1294 прегледа 0

Ивайло Гоцев: Руис заслужено преби Джошуа

Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев сподели, че победата на Анди Руис над Антъни Джошуа е напълно заслужена. Според пловдивчанина голяма грешка е било подценяването на Руис. Гоцев припомни, че новият световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO е бил по-добър в мача му с Джоузеф Паркър през 2016-а и не е трябвало да допуска единствената засега загуба в кариерата си. Битката тогава се игра в Нова Зеландия и завърши с 2:1 съдийски гласа в полза на представителя на домакините, с което той спечели вакантния пояс на WBO. Впоследствие Паркър загуби титлата от Антъни Джошуа през миналата година.

“За мен не е никакъв шок победата на Анди Руис над Антъни Джошуа. Този мач е показателен за това какъв балон е цялата империя на Еди Хърн. В САЩ тя бе развенчана и той разбра, че не може да контролира целия бокс в световен мащаб.

Истината е, че който разбира от бокс, знае отлично, че Анди Руис не е момче, което трябва да се подценява. Гледах много внимателно двубоя му с Джоузеф Паркър в Оклънд. Той трябваше да спечели този мач, но съдиите му отнеха победата. Стилът на Руис е възможно най-лошият за Джошуа, защото много рязко скъсява дистанцията и напук на физическите му данни удря изключително силно и е супербърз. Не разбирам защо се подценява това момче?!

Защо никой не говори за това колко добре свърши своята работа Анди? Чета какви ли не небивалици за уреден мач, теории на конспирациите… Това са безумия, които могат да ги говорят само хора, които нямат нищо общо с бокса. Това е самата истина. Аз лично съм дискутирал със спаринги, които са били както негови, така и на Паркър. Те ми казаха, че това момче може да удря наистина много здраво. И Джошуа го разбра от първо лице.

Самият Паркър разказа, че Руис го е ранил в техния мач, докато Антъни не успя да го направи, почти не го докосна. Давид победи Голиат. При това буквално, защото се видя каква е разликата в ръста им. Джошуа изглежда като Аполон в сравнение с Руис, но на ринга се видя кой има по-голямо сърце от двамата”, коментира Гоцев, който е убеден, че Руис ще приеме двубоя с Кубрат Пулев и няма да се лиши от титлата на IBF.