Новини

Георги Самуилов с важна информация за стадиона

Футбол

от Дончо Донев 1459 прегледа 0

Георги Самуилов с важна информация за стадиона

Собственикът на ПФК Ботев Пловдив Георги Самуилов наруши близо двумесечното си мълчание. Петролният бос направи официално изявление относно ситуацията със стадион "Христо Ботев". Реакцията на бизнесмена явно е породена от вчерашното изказване на Славчо Атанасов, който се изцепи, че има "няколко препъникамъка" със съоръжението и че Самуилов чака новия кмет на Пловдив, за да ги реши.
Както е известно, Самуилов обяви, че рестартът на строителството на стадиона край Бирената трябва ще започне в началото на септември. Според актуализираната концесия съоръжението ще бъде пуснато в експлоатация в ранната пролет на следващата година.

Ето какво се казва в официалното изявление на собственика на ПФК Ботев:

Името на "ПФК Ботев“ АД предизвиква ежедневно многобройни спекулации. Вчера за пореден път бяхме замесени в тема с висока обществена чувствителност и политически оттенък. Поради което се чувствам длъжен да отговоря.

Работя прекрасно с настоящата администрация на град Пловдив и подновяването на строителните дейности на стадион “Христо Ботев" ще се случи по план благодарение на съвместните ни усилия. В момента се довършва актуализацията на техническия проект и количествено-стойностната сметка и се провежда конкурс за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности.

Футболен клуб Ботев (Пловдив) е спортно дружество, създадено от и за нашите фенове. Всичките ни действия имат за цел подобряване на материалната база, развитие на детско-юношеската школа, изповядване на основни човешки ценности и феърплей.

Ние се доказваме само на футболния терен, а не на политическата сцена. Изказвам своята искрена благодарност на кмета г-н Иван Тотев и неговата администрация за разбирането и съдействието, което ни оказваха през изминалите години.

Коментари


Самуилов е Велик човек.Господ здраве да му дава.

Ще го почне другия месец уж ,че спазва сроковете и пак ще го спре.И наистина ще чака новия кмет да договори нови условия и отстъпки.

Дори и да се поднови строителството през септември е ясно , че до пролетта няма как да се завърши стадиона . Завършването ще отнеме около година и пловина , за някакви 6 месеца може само в груб строеж без завършителните работи . От делно конкурса отнема време , а ако се обжалва кво праим ? Още няколко месеца отидоха . Дайте да си говорим истини , стига с тия лъжи . Ако Самуилов искаше да довърши стадиона , то можеше да го направи до сега .

Дано стане.Ама откъде до септември ще освободи пари.25 милиона не са малко пари.

Ранна пролет е готов Самуилов е Велик

Аре бре Самуилов.Този стадион кога ще го правиш.В 23 ли век

Който изповядва човешки ценности - не пичели!