Новини

Дъждовният уикенд на един льохман*

Мнения

от Юлиян Ангелов 4256 прегледа 0

Дъждовният уикенд на един льохман*

Обичам когато небето черпи с дъжд без да се стиска. Обичам, когато има за всички: за беден, за богат, за гневен, за ядосан, за влюбен, за разсеян, за ренде, което не може да спира топката, но иска базбожна заплата, за самовлюбен треньор, който не казва добър ден дори на отражението си в огледалото защото е сърдит на всички за нещо, дори и на самия себе си... Обичам когато небето черпи с дъжд без да се стиска, защото всичко може да се случи под дъжда. И се случва. Пред измитите очи на Съдбата...

Един вносен специалист порази като мълния битието ми в петък надвечер. Навън валеше толкова яко, че петуниите на терасата ми на бърза ръка станаха водни лилии... а Бруно Акрапович така гръмна в ефир след загубата от Септември (1:0), че е на път да остави безработен президента си в Локомотив Христо Крушарски: "Загубихме заради един удар на съперника, който намери целта".

Друже Бруно, откакто свят светува и хората гонят топката по поляните, който пусне един удар повече на съперника си, губи. Няма важни и маловажни мачове. Тези момчета от Септември също имат мач за Купата, при това с твоя Локомотив. Навярно разбираш, че след такъв порой като снощния Съдбата е с измити очи и нищо не и пречи да се огледа в истината. Запомни - Локомотив падна защото вкара един гол по-малко от съперника си и няма никакво значение кой какво е контролирал. В петък ти контролира гръмотевиците, май...а Септември - трите точки и победата.

Всичко може да се случи под дъжда. Мнозина незнаят , но този дъжд разми и срама на федерацията ни по тенис. Нашите таланти Мария Рогачева и Илиян Радулов трябваше да играят на финалите в утешителната надпревара на турнира от първа категория на Тенис Европа в Мая (Португалия). Казвам трябваше, тъй като не играха.

Причината? Поредната мълния: билетите на децата били с фиксирани дати - преди финалите. Те се прибирали понеже трябвало да участват в тестовете на федерацията за талантите до 12 и 14 години, провеждащи се в София.
Само да вметна Рогачева и Родулов са национални състезатели от „А" отбора до 14 г. по проекта (б.а. да не паднете!!!) „Новите шампиони". Е, как да са шампиони като билетите им са с дата преди финалите?

Обичам когато небето черпи с дъжд без да се стиска. Има вода за всички: за бедни, за богати, за гневни, за ядосани, за влюбени. Защото всичко може да се случи под дъжда. И се случва. Пред измитите очи на Съдбата...

Обичам ви!!!

* Льохман - Висок, отпуснат, непохватен човек. "Голям льохман е, където мине, всичко събаря".

Коментари