Новини

Димитър Илиев за Локо, Лига Европа и...

Мнения

от Дончо Донев 1171 прегледа 0

Димитър Илиев за Локо, Лига Европа и...

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев сбъдна детската си мечта да вдигне трофей с родния си отбор. 30-годишният техничар сподели, че продължава да мечтае, а следващото му голямо желание е пробив в Европа с черно-белите. "Времето ще покаже дали сме готови за евротурнирите. Много хора изобщо не мислиха, че Локомотив е готов да спечели отличие. Има много тежки съперници, ще влезем като аутсайдер срещу почти всеки. Но при добра подготовка и няколко класни попълнения, надявам се да оставим добра следа, а не просто да изиграем 2 мача. Краят на годината беше положителен за нас, сега е време за почивка.

Мислил съм какво ще правя след края на кариерата си. Но е трудно да си правя чак толкова дългосрочни планове. Имам още няколко години, в които да мисля. Ако продължа да се занимавам с футбол, ще бъде логично. Не съм стигнал до крайно решение дали искам да бъда треньор.

Доста пъти съм си правил планове, но във футбола всичко може да се смени за дни. Когато се върнах в Локомотив, не съм очаквал, че ще спечелим Купата. Не си правя дългосрочни планове. В Локомотив съм, обичам този клуб. Но не съм се зарекъл, че ще остана до края на кариерата си.

Мечтая за по-добро представяне в А група следващи сезон. Спечелихме Купата, но в първенството бяхме изключително непостоянни. Непостоянността ни се дължи, че окомплектовахме нов отбор. В дадени мачове ни липсваше зрялост. Имаше мачове, в които играта ни беше под всякаква критика. Надявам се с този успех за Купата да придобием по-голямо самочувствие. Времето ще покаже дали ще се запътим към челните места, където ни е мястото.

Мечтая и за запомнящи се игри в Европа. Моля се да съм здрав и да мога играя максимално дълго, без контузии.
Полемика по отношение на извиканите играчи в националния отбор винаги ще има. Но всеки треньор си има своите виждания. Стилът, който Балъков изповядва, се вижда в Етър – приятен футбол с ограничен бюджет. Клишето, че няма и млади, а можещи и неможещи е вярно. Щом Жоро Илиев може сам да победи настоящия шампион…", сподели Илиев. Той разкри още, че е една от причините Яцек Горалски да премине в Лудогорец. Двамата се познават от времето, когато пловдивчанинът играеше в Полша.
В Актуално студио Дерби Митко Илиев разказа как Горалски се допитал до него дали да приеме предложението на делиорманци. След като получил окуражителен отговор от Илиев, той преминал в Разград.