Новини

Четирима застреляни на купона на Торонто за титлата

Спорт

от Дончо Донев 551 прегледа 0

Четирима застреляни на купона на Торонто за титлата

Жесток екшън с четирима простреляни се разигра по време на празненствата за първата шампионска титла на Торонто Раптърс в НБА. Още много са пострадали при паническото бягство от мястото на касапницата, съобщават световните агенции. Стрелбата е била открита на по-малко от една пресечка разстояние от мястото на сцената на парада, където един от почетните гости бе премиерът на страната Джъстин Трюдо. Трима души са арестувани, като в тях са открити две огнестрелни оръжия, съобщи полицията в Торонто.

Засега следствието не посочва евентуални причини за стрелбата. Изстрелите причиниха паническо бягство сред събралите фенове в централната част на града. Над милион души излязоха по улиците на Торонто за парада на победата на "Раптърс"

Според полицията никое от нараняванията на простреляните не е животозастрашаващо.

Множество други хора са пострадали при последвалия хаос от бягството. На въпрос дали става дума за целенасочена стрелба или за терористичен акт говорителка на силите на реда отговори, че разследването е в ход.

По време на речта на един от собствениците на клуба водещият на проявата прекъсна изказването, за да съобщи, че организаторите се справят с извънредна ситуация и да призове към спокойствие.

Премиерът Джъстин Трюдо, кметът на Торонто Джон Тори, звездата Кауай Ленард и други играчи бяха на сцената в този момент. Те останаха по местата си и малко по-късно речите продължиха.