Втора поредна загуба на Марица

11-01-2018 20:53 404 0

Марица (Пловдив) записаха втора загуба в най-престижния евротурнир - Шампионската лига, след като отстъпи на сръбския Визура (Рума) с 1:3 (17:25, 25:22, 17:25, 13:25) във втори мач от група С на надпреварата.

Двата отбора стартираха в следните стартови състави: Марица: Нася Димитрова, Виктория Григорова - центрове, Лора Китипова - разпределител, Десислава Николова, Шайна Джоузеф - диагонали, Радосвета Тенева - посрещач, Ивелина Монова/Жана Тодорова - либеро. 
Визура: Сладжана Ерич, Сара Лозо, Катарина Лазович, Мая Алексич, Александра Чирович, Сара Царич, Милена Димич - либеро.
Сръбският тим стартира силно, с преднина от 4 точки. Сервисът и блокадата бяха печелившите елементи за Визура, но пловдивчанки успяха да намалят пасива си. Въпреки усилията на домакините, Визура затвори след 25:17. Българките реализираха едва 8 точки от 35 атаки, направиха и повече грешки от съперничките си. 
Пловдивчанки започнаха ударно във втората част, мотивирани и от грешките на сръбския тим, запазиха предимството си до първото техническо прекъсване. Впоследствие момичетата на Иван Петков не удържаха темпото и позволиха на волейболистките на Визура да се доближат максимално. След 9:8 обаче шампионките показаха страхотна игра и дръпнаха. Състезателките на Деян Десница набраха инерция и отново останаха на 2 точки от опонентките си. Блокадата заработи по-добре и българките като че ли се успокоиха, което им изигра лоша шега - сръбкините за пореден път скъсиха дистанцията. Играта тръгна точка за точка, след като посрещането на "жълтосините" се разколеба. При 22:22 атака на Лора Китипова отново даде предимство на Марица, а последвалата смяна на Ради Тенева със Силвия Андреева донесе победната точка в гейма.
Третият гейм бе равностоен от начало, маричанки обаче успяваха да са на крачка от опонентките си. След 9:7 недоброто подсигуряване в защита след атака на Шайна Джоузеф позволи на Визура да преодолее дистанцията и с това да поведе в резултата. Ситуацията се усложни и в следващите минути на терена се развихри истински екшън. С добра игра в защита Визура успя да остави съперничките си на комфортна дистанция. При 22:15 Кристина Чешляр замени Лора Китипова. Блокадата на сръбкините обаче бе решаваща и закономерно те отново поведоха в резултата (2:1).
В четвъртата част гостуващият тим бе все още под влиянието на предходния гейм и бързо направи стабилна разлика. Маричанки направиха опит да излязат от ситуацията, но противникът успяваше максимално да ги затрудни. Сладжана Ерич и съотборничките й продължиха да доминират на игралното поле до края и затвориха след 25:13, записвайки първа победа в група С.

Следващият двубой за пловдивския тим е на 24 януари (сряда), срещу Хемик (Полице) и Страшимира Симеонова.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС