Пловдивски тенис талант част от отбора на МФТ

04-12-2017 15:38 203 0

Пловдивчанката Гергана Топалова е една от младите надежди на българския тенис, които са одобрени да бъдат част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия. Другото име, което е включено в тима е Адриан Андреев. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.Отборите са съставени от четири девойки и четири юноши.

Нашите надежди ще трябва да пристигнат в Австралия на 6 януари. От 7-и до 12-и януари Топалова и Андреев ще имат подготвителен лагер.

От 13-и до 18-и януари всички състезатели от отбора ще участват на турнира от категория 1 в Траралгон, а в следващата седмица и в юношеската надпревара на Australian Open.

Основното финансиране на проекта е от Фонда за развитие на Гранд шлем нациите, който в последните години увеличава подкрепата си за най-обещаващите таланти от целия свят. През изминалата година Виктория Томова също бе част от проект за подпомагане на Фонда на обещаващи състезатели. Основната цел на подкрепата е наличието на играчи в топ 100 на мъжката и женската ранглиста от възможно най-много държави.

За първи път ще има подобен отбор за турнирите в Австралия.Сумата, инвестирана от Фонда в развитие на състезатели и подобни проекти през 2017 г., е 3.1 милиона щатски долара.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС