Невероятно - Кирьос откри смисъла на...

09-10-2017 13:40 235 0

Ник Кирьос най-накрая е намерил смисъла на живота си и разкри, че е започнал строежа на заведение за деца в неравностойно положение, а идеята му е дошла, след смъртта на дете, болно от рак.

Талантливият 22-годишен австралиец, който вчера загуби финала в Пекин от Рафа Надал, от дълго време се бори с демоните си и често губи фокус по време на мач и спори с официалните лица. Ник не скри, че не е взимал тениса на сериозно, а причината е била, че сякаш не е имал цел в живота… досега:

„Не съм много добър в криенето на факта, че предпочитам да съм на друго място [вместо на корта]. Защо го правя? Чувате хора да говорят как децата им ги мотивират, или някаква кауза, нещо повече от самите тях. Това е чисто и просто вдъхновение и им дава фокус в трудни моменти“, каза Кирьос.

„Никога не съм имал това и съм завиждал на такива хора. Но мислих, че намерих целта си в последните няколко месеца. Строя нещо.“

Ник обясни, че от няколко години иска да построи място за деца в неравностойно положение, където да се чувстват като у дома си. Планът трябва да стартира през януари догодина.

„Тенисът дава невероятен живот – добре платени сме, но може да почувстваш празнината, ако го правиш само заради парите. Вече знам за какво играя.“


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС