Пловдив домакин на Купа "Дейвис"

08-10-2017 11:55 272 0

България ще е домакин на срещите от Група III от зона „Европа” на Световно отборно първенство по тенис за Купа „Дейвис” догодина.

Мачовете ще се проведат през първата седмица на месец април 2018-а на кортовете на ТК „Локомотив“ в Пловдив. От следващата година отборите ще бъдат разделени в две групи и България ще е домакин общо на осем отбора.

„Пловдив на два пъти е бил домакин на мачове от Купа „Дейвис“ и на два пъти от „Фед Къп“ и обикновено нашите представители са завършвали с успех. Надяваме се да спазим традицията и нашите тенисисти да успеят да се изкачат в по-горната група. Предизвикателство за нас е, че състезанието ще се проведе през първата седмица на април и червената настилка, която смятаме, че е най-добра за нашите състезатели, трябва да бъде добре подготвена. Надяваме се и на сериозна подкрепа, каквато пловдивчани винаги са оказвали за Купа „Дейвис“. Община Пловдив винаги ни е подкрепяла при подобни събития и се надяваме отново да е така, за да създадем перфектни условия за нашите гости“, каза д-р Георги Крумов, зам. председател на УС на БФТенис и председател на ТК „Локомотив“ Пловдив.
.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС