Гришо: Рафа е питбул, ако... ВИДЕО

08-10-2017 11:30 1996 0

Най-силният български тенисист Григор Димитров коментира поражението си с 3:6, 6:4, 1:6 от световния №1 Рафаел Надал (Испания) на полуфиналите на турнира в Пекин. Един от акцентите в изказването на 26-годишния хасковлия бе, че ако не се възползваш от възможностите си срещу Рафа Надал, обикновено биваш наказван за това.

“Много е тежко да загубиш в такава фаза на даден турнир. Никога не е лесно. Сега трябва просто да остава позитивно настроен. За мен е добър знак, че спечелих няколко мача. Що се отнася до двубоя днес, мисля, че имах твърде много шансове в отделни моменти. Ако не ги използваш, когато играеш срещу тенисисти като Рафа, си плащаш за това. Рафа е като питбул, захапе ли, няма пускане. Мисля, че точно това се получи”, сподели Григор, цитиран от официалния сайт на ATP.

“Мисля, че тенисът ми днес беше ОК. Но мисля, че дори във втория сет, който спечелих, можеше да направя много неща доста по-добре. Мисля, че играта ми днес просто не беше достатъчно скоростна. Но съм доволен, че се боря и успявам да остана позитвно настроен. Мисля, че това е нещо, върху което може да се гради”, добави Димитров.


Уникалното мнение на Рафаел Надал за Гришо и нас, феновете му, вижте   ТУКСедмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС