Стойко Цонов треньор в Ботев, Пранджева замразява клуба си

05-10-2017 18:36 960 0

Стойко Цонов ще започне от понеделник работа като кондиционен треньор в академията на Ботев Пловдив. Цонов е един от най- добрите треньори по лека атлетика в България. Той има 9 шампионски титли на България в различните възрастови групи. 


Печелил е и два пъти балканската титла. Участвал е на две световни и едно европейско първенство, както и на Олимпиадата в Атланта (1996 г.). През 1999 г. след тежка контузия прекратява състезателната си кариера и се захваща с треньорската професия. 

Най-големия си успех постига през 2006 г., когато неговата възпитаничка Тезджан Наимова става двукратна световна шампионка на 100 и 200 м на шампионата в Пекин за юноши и девойки. Синът му Георги е бронзов медалист на троен скок от Младежките олимпийски игри през 2010 г. в Сингапур и трети на Европейското първенство за юноши миналата година в Естония.


Част от задълженията на Цонов в лекоатллетически клуб Ботев ще поеме Ива Пранджева. Бившата наша атлетка временно е замразила дейността на клуба си "Пранджева", за да се занимава с подготвителните групи в клуба на Цонов - Ботев. Припомняме, че новото чудо в колодата на Цонов - Александра Начева е откритие точно на Ива Пранджева.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС