Междузвездни войни в Ботев, зала "Империал", втори дубъл СНИМКИ

01-10-2017 12:59 654 0

Разрасналите се до 187 членове на Сдружение "ПФК Ботев" ще имат възможност днес да избират пътя по който ще тръгне организацията, която е мажоритарен собственик на футболния клуб. Точно в 13 часа в зала "Империал" ще започне Общото събрание на Сдружението. То ще премине при следния дневен ред: 1. Вземане на решение за набиране на паричните средства, необходими за внасяне на паричната равностойност на ново- емитираните акции на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114; 2. Вземане на решение за разпореждане с имущество на сдружението – вземане от „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114; 3. Вземане на решение за разпореждане с имущество на сдружението – акции от капитала на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114 ; 4. Избор на нови членове на УС на сдружението.

Казано с няколко думи - Сдружението трябва да подготви всичко необходимо за набиране на парите за новоемитираните акции или за разпореждане с имуществото (акциите) при появяване на кандидат да ги купи.
По последна точка трябва да се избере нов УС, тъй като 75 процента от досегашните му членове (Апостол Апостолов, Борис Гиздаков, Божидар Божилов и Теодор Бочев) подадоха оставки след предното събрание. Единственият действащ в момента е Васил Наумов, който не подаде оставка, тъй като е убеден, че "Сдружението си е вършило правилно работата и в действията ни няма нищо, от което да се срамуваме или да бягаме".

До този момент "бунтарите" в Сдружението на Ботев не са представили визията си за управление от сега нататък, както и свои кандидати, които да успеят да ръководят в правилната посока.

Следващата седмица има насрочено Общо събрание на акционерите в ПФК "Ботев" АД (там мажоритарен собственик е Сдружението), на което трябва да се определисъстава на новия Съвет на директорите. Двама от тримата членове досега (Ангел Палийски и Борис Гиздаков) са подали също оставки. На това събрание трябва да се реши ще има ли нови шефове на Ботев или старите ще бъдат преизбрани.

С оглед свършеното през последните две години, напълно нормално е Ангел Палийски да остане начело на Ботев. Просто след проблемите, породени от абдикацията на Цветан Василев, по-отдаден и инициативен човек на хоризонта в Ботев не се е появявал. А има ли?Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС