Братът на Наим му дава черния си дроб

Алкохол и анаболи съсипали джобния Херкулес от село Птичар
27-09-2017 10:01 208 0

Един от най-великите щангисти за всички времена продължава да е между живота и смъртта. Лекари в елитна истанбулска клиника правят всичко по силите на съвременната медицина, за да спасят Наим Сюлейманоглу. Състоянието на джобния Херкулес от кърджалийското село Птичар стана тема №1 в Турция, а и у нас. Медиите в южната ни съседка отбелязват, че алкохол и анаболи са съсипали здравето на 50-годишния легендарен щангист.

Припомняме, че трикратният олимпийски шампион е с остра цироза и дори беше поставен в медикаментозна кома. Той спешно се нуждае от трансплантация на черен дроб, за да оцелее. Най-вероятно негов донор ще стане брат му Мухарем.

"Много сме благодарни на всички. И от България ме търсиха, за да искат да станат донори", каза братът на Наим.

Легендарният щангист, роден в кърджалийското село Птичар, е бил приет в спешното на университетската болница "Сани Конюк" в Истанбул още в събота вечерта, като до понеделник нямаше информация, че се намира в критично състояние. Първият, който разбрал за новата криза, е другият изселник от България - Халил Мутлу, който също като Наим има три олимпийски титли.

"Не казвайте на никого, не търсете помощ от никого! Аз съм си изживял живота! Ще умра!", заявил Сюлейманоглу при излизането си от комата, пишат медиите в Истанбул.

Отбелязва се още, че алкохол и анаболи са съсипали здравето на 50-годишния Наим.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС