Още един американец в Академик Бултекс 99

26-09-2017 10:06 94 0

Академик Бултекс 99 привлече още един американец в отбора за новия сезон. Това е 25-годишният пойнт гард Айзая Умипиг, висок 183 сантиметра. Новото попълнение вече е в Пловдив и премина успешно медицинските прегледи. Умипиг е роден в Рентън, Вашингтон, в колежанските си години е играл за Кол Стейт Фулъртън и Сиатъл. През сезон 2015-2016 се подвизава в словашкия Комарно, с който има мачове срещу Рилски спортист в турнира ФИБА Европа. От януари тази година той бе част от отбора на KW Titans в канадската НБЛ. Надявам се новият играч да ни бъде полезен в предстоящия сезон, коментира старши треньорът Асен Николов.

Междувременно ръководството на клуба и друг американец в тима - Робърт Дейвис, постигнаха споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие, преценявайки, че това е добро решение и за двете страни. Академик Бултекс 99 пожелава успех на Роб Дейвис в бъдещата му кариера.

АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 СЕ ВКЛЮЧВА ВЪВ ФЕСТИВАЛА НА СПОРТА И ИЗКУСТВОТО "ЩАСТЛИВИ ЗА РЪКА"

Академик Бултекс 99 ще се включи в двудневния фестивал на спорта и изкуството, който ще се проведе на 20 септември и 1 октомври от 10 до 17 часа на площадките на младежкия център в Пловдив. Организатор на събитието е Сдружeние "Паралелен свят" със съдействието на пловдивския баскетболен клуб, Община Пловдив, Младежки център, Район Западен и Атика Холидейс.

Проявата е замислена като уикенд на игри без бариери „Щастливи за ръка”, в който спортът и изкуството да обединят подвижни и по-малко подвижни, високи и ниски, млади и по-млади по дух. Поканени са всички, без ограничение във възрастта. Входът, естествено, е свободен, а доброто настроение и положителните емоции - задължителни. Това ще бъдат два дни на социално и забавно ангажиране на хора от различни възрасти, които ще участват в спортни събития, изкуство и музика, обединени в желанието си да допринесат за социалното приобщаване на всички. С идеята, че всеки е истински шампион с воля, независимо от неговите умения и възможности.

Празникът е замислен по модела на фестивала "Happy Hand", който вече седем години се провежда в Болоня, Италия, и е посветен на преодоляването на предразсъдъците към хората с физически и интелектуални затруднения. Местният организатор е баскетболният клуб на Болоня "Фортитудо", в проявата са участвали част от звездите, играли за клуба, включително и настоящият треньор на националния отбор на Сърбия Саша Джорджевич. Инициативата пък идва от фена на "Фортитудо" Уилям Босели, който вследствие на здравословни проблеми може да движи само главата си. Той и неговото обкръжение създават специална асоциация с цел да се организира и поддържа този фестивал. Спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова е била в доброволския екип на "Happy Hand" от самото му създаване и с помощта на Атика Холидейс е организирала посещението на председателя на "Паралелен свят" Кремена Стоянова в Болоня. Разказвайки за България и за Пловдив, италианските организатори пожелаха сътрудничество и подкрепа в провеждането на подобно събитие у нас.

По време на двудневния фестивал в Пловдив ще се проведат различни спортни игри и културни мероприятия като баскетбол с Тина, тенис на корт с ТК Локомотив Пд, седящ волейбол с Морган и Карла от Болоня, "Заедно да танцуваме" с Кремена, стрелба с лък с Евент България, Арт работилница с Елена Шопова, "Не се сърди човече" с Български червен кръст, петанка, зумба с Поли, тенис на маса с Гери, футбол с Ботев Пд, кулинарен конкурс и свободна сцена за изява на таланти. Сред останалите спомоществуватели на празника "Щастливи за ръка" са Бултекс 99, Лактима Балкан, натурална минерална вода Хисар, Български червен кръст, ресторант Хемингуей, Шеф Чакаров, Дуситекс, закуски Кати и др.

АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 СРЕЩУ СПАРТАК ПЛЕВЕН НА КУПА ПЛОВДИВ, ПРОГРАМАТА НА ТУРНИРА

Стана ясна програмата на традиционния баскетболен приятелски турнир за Купа Пловдив, организиран от Академик Бултекс 99. Надпреварата ще се проведе в петък и събота, а останалите три участника са Левски, Спартак Плевен и македонския Струмица. В петък от 18 часа е първият мач между Левски и Струмица, в 20 часа играят Академик Бултекс 99 и Спартак Пл. В събота от 17 часа е мачът за 3-то място между загубилите от първите две срещи, от 19 часа победителите играят финал. Турнирът ще се проведе в новата зала "Сила", билетите ще струват по 5 лв на ден - тоест - за два мача.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС