На "Лаута": Чапай? Тук! Петка? Тук! Да идва Анка картечарката

26-09-2017 11:56 1307 0

Юлиян АНГЕЛОВ

Мой приятел, върл локомотивец, ми се оплака вчера: "За първи път от толкова години канарите не ми се подиграват, а ме съжаляват, че сме толкова слаби". 


Наистина положението на "Лаута" е като криво огледало. Президентът казва: "Ще бием Ботев в неделя! Запомнете от мен! Ще бием Ботев дори с юношите". Всъщност казаното май е било следното: "Ще ни бие Ботев! Запомнете от мен! Ще ни бие Ботев дори с юношите си!"

Проблемни в Локомотив са последните 3-4 месеца. Нещо се скъса в клуба. Въпреки опитите на определен тип медии (на жаргон "гаражни") да ни уверяват, че нещата са както трябва. И на малко дете е ясно, че Локо крачи с бодри стъпки към батака. И за това не е виновен Христо Крушарски. Всъщност, виновен е, но негов си е проблемът как си харчи парите. Негови са си, да ги пилее както иска. Стига да не е на гърба на Локомотив. 

Когато един отбор не върви, мерките са две - или сменяш треньора, или взимаш добри футболисти. Крушарски избра варианта с трансферите. Проблемът е, че не може да се вземат добри футболисти. То добри май нямат място на "Лаута" в този момент. Бъдете сигурни, и Меси да дойде сега, ще го развалим бързо-бързо (пък, ако го сложим като Велковски на бека, повече от сигурно).

Едно е сигурно обаче - Локо няма нужда от Чапай и Петка в отбора. Някак нелицеприятно е да се взима изгонен играч от слабак във втора Лига, при това не на Франция, нашата. Чапаев, почнал в ЦСКА, минал през Лайпциг и изгонен от Монтана, ще дойде да оправя Локо отзад. Наистина през двойката централни защитници Пламен Николов и Ивайло Марков в момента може да мине цял автобус с мигранти без да го забележат. Някак наивно е да играеш с тях двамата в дербито срещу Ботев, който през последната година тича повече от другите отбори в Първа лига (без Лудогорец). Няма да обсъждаме и защо Дино Мартинович остава на пейката, за да играе недоказан още играч в атака. 

Всъщност, нещата са досущ като във вица: Чaпaeв бил мнoгo бoлeн и cтoял нa cиcтeми. Πeтĸa oтишъл дa мy зaпишe пocлeднитe дyми. Извaдил лиcт и xимиĸaл и ги дaл нa Чaпaeв дa нaпишe нeщo. Toй нaпиcaл и мy гo въpнaл. Πeтĸa пpибpaл лиcтчeтo бeз дa гo чeтe. Ha дpyгия дeн нa пoгpeбeниeтo нa Чaпaeв извaдил лиcтчeтo, зa дa пpoчeтe пocлeднитe мy дyми: "Πeтĸa идиoт тaĸъв, cтaни oт мapĸyчa c ĸиcлopoдa!!!"

Локомотив Пловдив има нужда от кислород, отчаяно се нуждае в момента. Просто баластът трябва да стане от маркуча с кислорода и отборът да продължи без страх напред. Защото на терена (и на офииалната трибуна) трябва да има хора, които са горят за Локомотив.

Та, както сме почнали с Чапаев ето и един виц за финал: Ceдял cи Πeтĸa нa фoтьoйлa и cи пyшeл пypaтa. Πo няĸoe вpeмe Чaпaй нaxлyл c тpяcъĸ и изĸpeщял: "Дa бягaмe, Πeтĸa! Гepмaнцитe идaт"! Πeтĸa пpoдължил cпoĸoйнo дa cи ceди нa фoтьoйлa и дa cи пyши пypaтa, лeĸo зaмиcлeн. Cлeд мaлĸo oщe пo-cпoĸoeн peĸъл: "Дa мy миcли Щиpлиц. Hиe cмe oт дpyг виц".

Не, всъщност никой в Локомотив не е за никой виц. Просто трябват и малко хора със сърца в отбора. Защото, честно казано, в неделя аз лично не видях никакъв отбор. Видях хора, които се опитват да отбият номера, хора които се страхуват дори от сенките си. С риск да се разсърди Ванчо Траянов, но го видях и как си изкарва най-глупавия картон в кариерата. За да не играе в петък срещу Септември? Аз вярвам, че е случайно. Дано!

И играчите в Локо нямат нужда май от каторга в Говедарци. Сигурно може да срещнат мечка там и да станат безстрашни, кой знае. Играчите трябва да вървят по Главната и да погледнат хората в очите. Ако им пука, де. В противен случай, след Чапай и Петка, да идва и Анка картечарката, за да е вицът на "Лаута" пълен. А дали Локомотив не трябва да е от друг виц?Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС