Наим Сюлеманоглу е в кома!

Джобният Херкулес от село Птичар се нуждае спешно от чернодробна трансплантация
25-09-2017 23:09 1496 0

Един от най-големите щангисти за всички времена Наим Сюлейманоглу се бори за живота си. Джобният Херкулес от кърджалийското село Птичар е изпаднал в кома, съобщават турските медии. Според информация на Хюриет трикратният олимпийски шампион е в критично състояние заради чернодробна недостатъчнос. Сюлейманоглу е в интензивното отделение на болница „Бакъркьой Сади Конук“ в Истанбул, a според личния му лекар Аднан Багръачък легендата се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб.

“Наим Сюлейманоглу има чернодробна недостатъчност. В най-скоро време трябва да му бъде направена трансплантация на черен дроб, за да му бъде спасен живота. Наим Сюлейманоглу е легенда, благодарение на когото тази страна е спечелила безброй медали и е носителка на безброй рекорди. В момента е в интензивното отделение и не е в съзнание. Аллах да му е на помощ”, сподели д-р Аднан Багръачък.

Легендарният щангист не е пожелал никой да знае за неговото заболяване. Той не е споделил за болестта си дори на собствения си син.


„Не казвайте на никого, не търсете помощ от никого! Аз съм си изживял живота! Ще умра“, заявил Сюлейманоглу пред запознатите със състоянието му, твърди „Идеал Хабер“, цитиран от Блиц. След последното му приемане в болница неговите близки са се чудили как да съобщят новината на неговия добър приятел Халил Мутлу, който също като Сюлейманоглу е роден в България, но предпочита да емигрира в Турция и да се състезава за новата си родина.

Най-великият щангист за всички времена е роден на 23 януари 1967 година в кърджалийското село Птичар. По време на т.нар. Възродителен процес името му е променено на Наум Шаламанов. Той е трикратен олимпийски шампион и седемкратен световен шампион. Автор е на цели 46 световни рекорда. По време на световното първенство в Мелбърн, Австралия, през 1986 година Наим бяга в Турция, където живее и до днес.

Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три неуспешни опита да подобри олимпийския рекорд, след което прекратява състезателната си кариера.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС