Фен на Ботев: Може и във В група, но на Колежа (видео)

12-09-2017 07:01 487 0

Членът на Сдружение Ботев Димитър Пенев обяви от името на жълто-черната общност, че феновете са готови да понесат отново мъките на В група, но да бъде завършен клубния стадион, който тъне в руини след фалита на КТБ. Именно със средства от фалиралата банка започна основната реконструкция на комплекса край Бирената.

"При нас най-големият проблем е, че играем на малък стадион. За феновете най-важното е довършването на строежа на "Христо Ботев". Съгласни сме дори да изпаднем или да започнем отново от "В" група, но да си имаме собствен стадион. Болката на феновете е нашият стадион", заявиПенев в предаването Спорт в обектива по Канал 3.

"Георги Самуилов заяви категорично, че не може сам да построи съоръжението, както и не може да издържа еднолично клуба. Това трябва да стане чрез заем. Няма човек, който да извади 30 млн. лв.за потрояването на стадиона. Аз съм убеден, че приходите от стадиона не само ще покрият изтегления заем, но ще помогнат и за издръжката на клуба. Ще бъде пагубно, ако стадионът и клубът бъдат разделени и отделни структури управляват двете неща. Активът на Ботев е неговият стадион и база, както и самият отбор. Да, Ангел Палийски каза, че ще вложи печалбата, спечелени в Лига Европа в строежа. Специалисти по строителството са на мнение, че тези пари са недостатъчни. Може да докара само бетон", добави членът на Сдружение Ботев.

Пенев разкри още, че клубът е имал 52 млн. лв. задължения, които вече са били изчистени.

Той е категоричен, че няма управленска криза в Ботев и заяви, че Георги самуилов няма желание да придобие акциите на "канарчетата" на този етап.

Пенев отдаде колебливите резултати на отбора в първенството на умората в играчите от участието в Лига Европа. Членът на Сдружение Ботев даде пълната си подкрепа към треньора Николай Киров и добави, че той е правилният човек за тима.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС