Ето защо Апостол Апостолов няма време за Ботев

11-09-2017 17:19 1405 0

Апостол Апостолов е новият президент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), съобщават от висшето училище. Финансистът с дългогодишен опит и постижения в сферата и в мениджмънта вече се е ангажирал с новия пост, начело на образователната институция. Той има и повече от 10 години опит като преподавател във ВУЗФ в дисциплината “Kапиталови пазари“. Между 2003 и 2009 година е председател на Комисията за финансов надзор, а от 2011 година е начело на НС на Тексим банк.

От 2012 година Апостол Апостолов е председател на Съвета на директорите на „Централен депозитар“ и член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ Разпределение“. Завършил е „Банки и банково дело“ в УНСС, а преди това Техническия университет в Пловдив. Специализира в развитието на капиталовите пазари в периода от 1995 до 2009 г.

„Щастлив съм, че имам възможността да заема водеща роля при развитието и утвърждаването на ВУЗФ като университетът, който създава новите предприемачи, бизнес лидери и мениджъри. Комплексният финансов и преподавателски опит, с който разполагам, ми позволява да разглеждам в детайли, от различни гледни точки, възможностите за развитието на университета и да продължа успешната мисия на основателите“, коментира президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов.

Ректорът на университета доц. д-р Григорий Вазов и Детелина Смилкова – вицепрезидент на учебното заведение, ще продължат да се грижат за академичната програма.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС