Маринков: В Локо имаме нужда от международен отдел ВИДЕО

07-09-2017 11:54 439 0

Имаме нужда от международен отдел в клуба, призна новият изпълнителен директор на Локомотив Пловдив Кузман Маринков на среща с медиите. - Ще действам съзнателно, за да можем да станем клуб с европейски методи. Локомотив е марка не само в България, така че ние трябва да се грижим за имиджа на отбора. Има капацитет в клуба, но трябва да се добавят още неща, международен отдел, който да прави тези комуникации, да има бързи реакции, за да не става така, че някои добри футболисти са ни взимани от други клубове, каза новият директор в Локо.

Ще взаимстваме добри практики с тимове от Европа, обеща Маринков. Според него слабостите в клуба до момента в който е стъпил в новата си длъжност са били лошата комуникация и координацията, което се допринася до размитата отговорност. Новият директор заяви още, че води разговори със световни компании да влязат в Локомотив. На първата си среща със президента на тима Христо Крушарски, Кузман Маринков е споделил, че трябва да се оптимизират някои неща, като например документите с които се управлява отбора, да бъде въведен етичен кодекс и правилник на вътрешния ред. Той е засегнал и по дребни детайли като например облеклото на служителите по време на официалните мачове.

След като президентът Крушарски се върне от чужбина ще стане ясно кой от двамата директори Чавдар Цветков или Кузман Маринков ще подписва договорите с новите играчи.

Кузман Маринков добави, че ще прекрати практиката футболисти да нарушават етичният кодекс на клуба. Той даде пример с Мартин Камбуров, който при напускането си разкри неща от съблекалнята на клуба.

„Моето уважение към Мартин Камбуров, но когато той говореше, наруши много неща от правилника на футболния клуб. Не можеш да конкретизираш кой е Локомотив и кой не е. Темата „Камбуров“ вече не е на дневен ред. Когато се процедира по този начин, нещата са негативни за футболния клуб", каза новият шеф в Локо.

Относно концесията за стадион "Локомотив" Маринков информира, че е имал среща с кмета на Пловдив Иван Тотев. Общината е разположена да даде терен на Локомотив, на който да се изгради база на клуба. Уточнихме какви документи трябва да предадем, за да кандидатстваме за тези терени, които ще бъдат разгледани на сесията на общинския съвет. Базата ще бъде финансирана и със собствени средства и чрез спонсори и рекламодатели. Всичко не може да се изгради със собствени средства. Ако държавата откликне, ще е добре, тъй като ние ще търсим и помощ от нея. Никой не трябва да е безразличен към това нещо. Тези неща ще останат за Пловдив, завърши Маринков.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС