Развален телефон в Ботев: Един не се чул, друг не разбрал

06-09-2017 19:34 1054 0

Членът на УС на КПБП Атанас Стафунски и членът на УС Сдружение ПФК Ботев и член на Борда на директорите на футболния клуб Борис Гиздаков гостуваха в предаването Дома на футбола по Диема Спорт.

Ето част от казаното

Атанас Стафунски: Най-голямата ни болка е че не можем да бъдем тук. Публиката на Ботев умира на една тренировъчна база, която не е пригодена за официални мачове. Факт е, че не може 3 години нищо да не се е направило. Когато един мениджърски екип е поел ангажимент, трябва да го свърши. При публиката на Ботев Пловдив винаги е възможно да се стигне до протести. Но те ще бъдат в краен случай. На този етап ние не можем да преценим срещу кого да протестираме. Ние искаме да чуем ръководството, какво е предприело, какви са намеренията на Общината, искаме да знаем и отношението на държавата.

Борис Гиздаков: Този стадион е изключително необходим. Това е домът ни. Футболния клуб не може продължително време да играе мачовете си на тренировъчната си база. Този стадион може да генерира приходи, които да покрият съществен дял от приходната част на бюджета на клуба. Без този стадион аз лично не мога да си представя как ще се развием.
Този стадион е едно ултрамодерно съоръжение – "4 плюс" звезди по стандартите на УЕФА. Разполага с огромна търговска площ. Такъв стадион няма в България, а и тези които се сторят не преследват подобни цели.

Ангел Палийски е допринесъл много за Ботев и много усилия полага, но преценка се прави не на вложени усилия, а на резултати. Тъй като неговите усилия не водят до резултат по отношение на стаидона, трябва нещо да се промени. Оперативното ръководство очаква някой да дойде и да даде пари за стадиона. Започваме подготовка по въпроса за кредитиране. Мажоритарния собственик „Сдружение ПФК Ботев “ започва вече да търси възможности за построяване на стадиона, чрез кредитиране. Не очакваме някой да ни даде пари даром и да построим стадиона. Искаме кредитиране. Пари, които ще върнем. Същевременно сме открити за всякакви разговори с инвеститори, ако такива се появяват. Относно г-н Самуилов проблема е комуникацията. Бяхме изолирани от пряк контакт с него. Причината за това изолиране е на изпълнителния директор (Ангел Палийски), който на мен ми заяви, че това е личен контакт и не могат да се водят разговори с г-н Самуилов. Аз като член на Борда на диркторите на Ботев Пловдив нямам пряка информация, какви са намеренията на г-н Самуилов. Само след разговори може да стане ясно, дали ще има прехвърляне или няма да има прехвърляне на акциите.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС