Локо си хареса Бабатунде

На "Лаута" чакат развитие, резервни варианти за другите нарочени за гонене от Герена – Сукуна и Нар
04-09-2017 07:24 1343 0

Илиян РАДКОВ

Локомотив Пд е на път да открие заместник на Мартин Камбуров в Левски. От Лаута искат да привлекат нападателя на сините Бабатунде Адениджи, научи "Марица". Черно-белите се надяват да сложат край на мъките си в търсенето на наследник на легендарния си голаджия с ангажирането на 21-годишния нигерийски национал. Адениджи е нежелан на Герена, а пловдивчани се опитват да се възползват от създалата се ситуация около тарана. Ръководството на столичани дори вече го прати да тренира с юношите на клуба. Сините всячески се опитват да се отърват от него. Преди броени дни пропадна трансфер на Адениджи в Скендербеу. Албанците даваха 150 000 евро за правата му.

До 6 септември, когато затваря трансферният прозорец в България, в Локо Пд разчитат, че ще успеят да уредят привличането му. От Лаута нямат намерение да го купят. Затова вариантите са два - Левски да го прати при черно-белите под наем, или до ден-два нигериецът да склони да прекрати договора си със столичани по взаимно съгласие, след което да акостира в Пловдив като свободен агент. Той има действащ контракт със сините до началото на 2019 г.

От Локо признаха пред Марица, че имат интерес към един от тримата офанзивни футболисти на Левски, които са нарочени за гонене, но не пожелаха да уточнят кой е приоритетната им цел. Другите двама са Амаду Сукуна и Франсис Нар. Според запознати, ако ударят на камък за Адениджи, черно-белите ще се пробват за французина.

„Наистина желаем да привлечем един от тримата футболисти, които са нежелани в Левски, но няма да конкретизирам, защото не е и коректно. Може да е Адениджи, но може и да не е той. Имаме и друг вариант за нов нападател. Става въпрос за българин”, коментира пред "Марица" треньорът Войн Войнов.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС