Марица привлече волейболистка от Турция

30-08-2017 19:28 342 0

Марица привлече бившата волейболна националка Десислава Николова. 25-годишната посрещачка ще подсили жълто-сините за предстоящото им участие в Шампионската лига и при защитата им на златния дубъл в България.

През лятото Николова представляваше Марица и в плажния волейбол като партньорка на Симона Николова, а сега вече е част и от волейболния тим на пловдивския клуб. Тя идва от Серамиксан Спор (Тургутлу), където игра през последните два сезона. Тази пролет турският тим завърши на осмо място в най-силното национално първенство в света. Освен в шампионата на Турция, волейболистката от школата на Славия е играла още в първенствата на Австрия и Италия, както и в Средноевропейската лига. Със Славия Деси е печелила Купа България - през 2007 година.


Новата състезателка на Марица е играла за националния отбор на България, както в зала, така и на пясъка. Николова не е викана в държавния ни тим през последните два сезона, но преди това бе част от успешните игри при предишните четирима треньори – Марчело Абонданца, Иван Петков, Владимир Кузюткин и Драган Нешич.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС