Хубчев: Не преговарям за нов договор. За съжаление

30-08-2017 18:28 213 0

Националният селекционер Петър Хубчев отрече да е водил преговори с президента на БФС Борислав Михайлов за удължаване на изтичащият в края на квалификациите договор. “Грам истина няма в тази информация, за съжаление”, коментира специалистът от село Гложене. Той даде и интересен отговор на въпрос кой ще е капитан на тима в отсъствието на Светослав Дяков. “Една от функциите на капитана е да е лидер, да поведе отбора. Ако играе, той ще е капитан, но имам много забележки към него и ще видим”, коментира Хубчев по адрес на Ивелин Попов, който седеше на пресконференцията до селекционера.

Шведските журналисти пък се интересуваха как България ще спре техния нападател Емил Форсберг и какви са целите на трикольорите след поражението от Беларус.

“Да спрем Емил Форсберг е много трудна задача. Познавам го от Германия. Като цяло бих определил Швеция като много силен отбор. Загубата от Беларус не ни променя целите. Трябва да изградим солиден отбор. Момчетата имат качествата да изградим добър отбор. Трябва да направим много силен и сериозен отбор, имаме възможностите. Надяваме се мачът да е по-различен от този в Швеция. Нашето поведение да е по-различно. Иначе Швеция практикува един и същ футбол от много време.

Само с представянето си на терена можем да върнем хората по трибуните. Не трябва да се сърдим, когато хората ни критикуват.

Искам да бъдем по-добър колектив на терена, да има по-голямо себераздаване от всеки и да играем по-агресивно. Това беше главният акцент да убедим футболистите, че това е нашата тактика. Живи хора са, разбирам, но това ще търсим”, допълни Хубчев.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС