Арестуваха Пешо Буфера за хулиганство

30-08-2017 17:10 605 0

Футболният фен Пешо Буфера е бил арестуван и го очаква обвинение за едро хулиганство. Въпреки емблематичния си прякор съгрешилият Пешо няма нищо общо с агитката на Локомотив. Той се води за един от тарторите на граовските бабаити, подкрепящи Миньор.
Буферо е бил закопчан на петия ден след баталните сцени на стадиона в Пазарджик на мача Хебър - Миньор. Буферо е прострелял в лицето с римска свещ пазарджишки запалянко и му причинил средна телесна повреда.  Първоначално вечно мрънкащите със синдикални искания полицаи се направиха на луди. Те реагираха чак след разследване на bTV. 

От видео-записи се вижда, че фенът Петър Илиев, когото ултрасите от Перник наричат Пешо Буферо, произвежда няколко изстрела с нелегално внесена на стадиона римска свещ. Потърпевшият от стрелбата е Янко Янков от Пазарджик. Той е със счупена лицева кост и средна телесна повреда, а според лекарите е имал късмет, че е жив.

Днес, заедно с Пешо Буферо са арестувани още трима ултраси от Пазарджик. Така броят на задържаните побойници по трибуните е вече петима. На арестуваните за 24 часа ултраси са съставени актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Преписките по тях ще бъдат внесени за разглеждане от Районния съд в Пазарджик.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС