Балканско по прескачане в Житница от утре

29-08-2017 14:54 499 0

От 24 до 27 август на конна база ТРАКИЕЦ в село Житница се проведе Международно състезание по прескачане на препятствия CSI 1* на което организаторите посрещнаха 200 коня от Балканите - Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, присъстваха и най-добрите коне и ездачи от цяла България.

Това е първото досега толкова многобройно международно състезание за България. Турнирът премина в четири дни, а най-интересната част за публиката беше изпитанието Jump and Drive, състезателите минаваха светкавично по трасето не само с конете си, но и с Audi Q5, наградата взе Daniel Bucur от Румъния.

В неделния ден наблюдавахме финали на различни изпитания - Бронзов тур, Сребърен тур, финал за деца и Гранпри с височина на препятствията 145 см, а първите места и купите грабнаха:

Daniel Bocur с Sandra от Румъния (Бронзов тур)
Мирослав Илиев с Кашкая от България (Сребърен тур)
Onur Taspiran с Баран от Турция (Гранпри)

Тази седмица конна база "Тракиец" ще е домакин на Балкански шампионат по прескачане на препятствия, изпитанията започват от 31 август (четвъртък). Най-интересната част от него ще е на 1 и 2 септември, когато държавите ще се борят една срещу друга по отбори с деца, юноши, жени и мъже.

В неделния ден ще наблюдаваме най-високите и трудни изпитания и ще разберем кои ще бъдат балканските шампиони по прескачане на препятствия за 2017 г.

През 2017 г. конна база "Тракиец" ще е домакин на още 2 състезания:

Купа Житница - 16-17 септември 2017 г.

Турнир Тракиец - 7-8 октомври 2017 г.

Входът за зрители е свободен, а емоцията и доброто настроение са гарантирани!


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС