Представиха новия Академик Бултекс 99

29-08-2017 12:15 272 0

Баскетболният отбор Академик Бултекс представи отбора си за новия шампионат на България в новата зала "Сила". Модерното съоръжение е с капацитет 2600 зрители и се намира на гърба на училище "Св. св. Климент Охридски". Там тима ще играе мачовете си в българското първенство, а зала "Строител" ще тренират подрастващите гарнитури. 


Преди официалната пресконференция играчите направиха първа тренировка, като не скриха възхищението си от условията. 

Петима са новите в отбора - центърът Моадо Нгурайн, Мартин Дурчев, Поалин Жардим и американците Роб Дейвис и Мануел Джонсън. 

210 сантиметровият център Моадо идва от испанския тим Тау Калисте. Първите ми впечатления за клуба са, че има добър колектив и има мотивация. Харесва ми Пловдив, заяви сенегалецът. 

Другото ново попълнение нападателят Мартин Дурчев заяви, че Академик всяка година надгражда и успехите му не закъсняват. Двамата американци Мануел Джонсън и Роб Дейвис споделиха, че се чувстват като у дома си. Паолин Жардим е прекарал детството си в Пловдив, но сега според него всичко тук е по-добро. 

На представянето присъстваха областният управител Здравко Димитров и Петър Зехтински. Двамата пожелаха на Академик купа в българския шампионат и добро представяне в турнира за Балканската лига. Зико допълни, че трябва да се наблегне на детско-юношеската школа. В момента 350 деца тренират в Академик. 

Старши треньорът на тима Асен Николов каза, че с новите попълнения всеки вече трябва да се съобразява с Академик. Новото първенство ще бъде по силно, категоричен бе Николов. 

Академик има и нов спортен директор - Тина Димитрова.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС