Феновете на Зенит уважиха Шипка! А вие? ВИДЕО

28-08-2017 13:06 804 0

Има дни, в които се чувстваме горди, че сме българи! 26 август е един от тях. Горди? Всъщност, просто тогава ни припомнят, че е имало наистина горди българи, там някъде в миналато...на Шипка.


Там през август 1877 българи и руснаци срещнаха османското присъствие. Всички знаем как и с цената на какво, след тридневни битки го превърнаха от присъствие в съжителство. Поклон!


Знам, че ако някой не показва чувствата си по начина, по който очакваме, не означава, че не обича истински. Затова и вярвам, че всеки е отдал, макар и мислено, дължимото на онези опълченци и руски войници, които оставиха костите си там някъде в миналото...на Шипка!


Ето как го правят феновете на Зенит - отборът от Санкт Петербург. Ако не знаете този град е побратимен с Пловдив. Та за това става въпрос: 

Феновете на Зенит с хореография посветена на Битката при Шипка (август 1877г) 27.08.2017. Транспарантът представляваше репродукция на известната картина на руския художник Алексей Попов от 1883 година, наречена “Защитата на Орлово гнездо”, която всеки българин познава от учебниците по история. Над нея беше провесен и надписът от Псалтира “Не намь, не намь, а имени твоему”, който е бил на медалите от войната и може да бъде видян и на Руски паметник в София.


Това се случи на мача от Лига Европа на Зенит с Утрехт, спечелен с продължения от руснаците с 2:0. Повтори се и през уикенда срещу Ростов.

От Зенит не за пръв път показват съпричастност с България. Преди време когато беше случаят с Катуница, бяха издигнали транспарант "БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ А НЕ ЗА МРЪСОТИЯТА"!
Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС