Кметът на "Северен" се пуска на Световно по борба

Ральо Ралев ще представя страната ни на "Колодрума"
26-08-2017 08:44 628 0

Иван КИРЕВ

Кметът на район "Северен" Райльо Ралев смело настъпва в още едно амплоа. Той ще е звездата в българския тим на Световното първенство по борба за ветерани, което ще се проведе в Пловдив.  Надпреварата ще се състои от 10 до 15 октомври в зала "Колодрума". "Засега 10 федерации са подали заявки за участие. Има време и очакваме още желаещи. Надяваме се да стане силен турнир, който да привлече вниманието на любителите на този мъжки спорт, информира организаторът Ангел Ангелов. Най-много заявки за участие в надпреварата са подадени от Иран и Турция. Двете страни идват с по 60 състезатели. Нашата страна също ще бъде представена подобаващо. Очаква се на тепиха в Колодрума да излязат минимум 50 български борци.

Участниците ще бъдат разпределени в 5 възрастови групи, за да има равнопоставеност. Надпреварата ще бъде уважена и от световния елит в този спорт. "Очакват се световни и олимпийски величия да пристигнат в нашия град. Тук ще дойде и президентът на Световната федерация по борба Ненад Лалович и президентът Европейската федерация Цено Ценов. За гостите на състезанието сме приготвили всеки ден турове, за да видят красотите на Пловдив", разказва Ангелов. 

Откриването ще е на 10 октомври от 18 часа, преди схватките. Входът за зрителите ще е свободен. Организаторите са предвидили и колоритна програма, с която да поздравят многобройните гости от страната и чужбина. Ансамбъл "Тракия", гайди и момичета, облечени в народни носии ще бъдат част от музикалната програма. Надяваме се догодина да вземем световното първенство за юноши и девойки до 20 г., каза още Ангелов.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС