Бивш вратар на Локо стана топ DJ в Норвегия

26-08-2017 13:48 1292 0

Дончо ДОНЕВ

Широко известно е, че школата на Локомотив ражда не само футболни таланти. Освен Христо Бонев, Аян Садъков, Едуард Ераносян, Христо Колев, Ружди Керимов, Георги Йорданов черно-бялата академия е дала много професори, актьори, крупни бизнесмени, стопански ръководители и учени. От Лаута е излязъл и Футболист №1 на затворите у нас за всички времена - неподражаемият Минчо Овчаров. 

Далеч по-артистично поприще е избрал вратарят на набор 1989 Васил Николов. В момента Васко, който е трето поколение локомотивец, е един от най-котираните DJ-и в Норвегия. Самият той никога не е подозирал, че един ден ще покори топ клубовете в най-богатата скандинавска страна. Като дете, откърмено с черно-бялата идея, мечтата му е да стане футболист и да печели купи с любимото Локо. Негов дядо е заслужилият треньор Васил Николов. На него е кръстен и Николов- младши. Васил Николов-старши е един от най-изтъкнатите специалисти по лека атлетика у нас. Негов възпитаник е Атанас Атанасов, който печели бронзов медал на Олимпиада 80 в дългия скок, а понастоящем е личен треньор на Габриела Петрова.

Николов-старши работи дълги години и с футболния клуб. Благодарение на неговите умения и усилия Христо Колев успява така да напредне с кондицията, че прави рекорден за футбола ни трансфер в гръцкия гранд Панатинайкос през 1988 г. През него са минали още Зума, Ераносян. Бил е кондиционен треньор в екипите на Станчо Бончев, Красимир Манолов, а за последно бе в щаба на Бащата, когато отборът бе спасен от разпадане през сезон 2014/15 г.г.

Васил Николов младши обаче вместо атлетиката, предпочита да стане вратар и отива при Джеки Стамболиев.

Васко не става вратар и избира да си търси късмета зад граница. "Тръгнах за Норвегия на 27 януари 2014 година. Кацнах в Осло и реших да отида в Трондхайм, причината е, че знаех Розенборг и знаех, че са черно-бели и затова реших там..... Спал съм на гарата известно време, докато си намеря квартира, после си намерих работа.... Направих си документите и така започна всичко. Сега 3,5 години по-късно всичко ми е 6, стандартът на живот ми е повече от ок....

Освен футбола и любимият Локомотив в живота ми присъства и друга голяма страст и това е електронната музика. Посещавам електронни събития от 10 години и винаги съм се старал с поведението си да мотивирам артистите и публиката.

Това е моят начин да се забавлявам и да показвам любовта си към хората, които са обвързани с тази култура. Моите идоли и хората, които ме запалиха по тази музика и ме вдъхновяваха години наред с невероятните си сетове, са пловдивските еталони Пачо и Пепо. Занимавам се с миксинг едва от 6 месеца, но се развивам бързо благодарение на специалното ми отношение, огромното желание да правя това и не на последно място помощта на моя партньор зад пулта Йордан Кирилов, които ми помогна много да се усъвършенствам.

Имам два създадени микса, с които обаче бях забелязан от Pils & Plater radio show, което върви в ефира на радио Нова (Осло) всяка събота от 21 часа българско време и е най-голямото предаване за електронна музика в Норвегия. Моят микс ще бъде пуснат в ефир на 2 септември от 21 часа българско време.

През уикенда на 18 и 19 премина големият норвежки фестивал Sommerøya (Саммъроя), в която организация участват същите тези хора от Pils & Plater radio show. Те ме поканиха на официална вечеря преди фестивала заедно с моите приятели диджеи, с които бях дошъл от Трондхайм. Останахме много приятно изненадани от тези хора (Tina Marie Borgholt и Joel Kolltveit), които показаха приветливо отношение, професионализъм и много големи сърца.

Там присъстваше и журналистката Ерин Шарони от DJ MAG - най-големият DJ magazine в световен мащаб. След вечерята отидохме на фестивала заедно с Тина и Джоел. Един от главните герои зад пулта беше DJ KiNK, който е от България и е обявен безспорно за най-добрия live dj (лайв ди джей) в света за 2016 година.

Когато тя разбра, че и двамата сме от България, веднага ми предложи да ме заведе зад сцената, за да се запозная и да си поговоря с един от най-добрите в света. Прекарах там цели 30 минути, говорейки си с KiNK, а Джоел дойде да ми направи няколко снимки с професионалната си камера. Беше невероятно! Бих дал всичко за тези хора.

Това беше сбъдната мечта за мен. Както и титлата на любимото Локо през 2004 година, сподели Васко Николов.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС