Един силен ход на Крушарски

23-08-2017 07:00 742 0

Дончо ДОНЕВ

Назначението на Кузман Маринков е един силен ход на президентът Христо Крушарски. Разбира се, ако наистина бившият кмет на Белово бъде оставен да работи и не му се месят разни инстанции и не бъде прескачан за важни решения. И ако има финансова стабилност, разбира се, която за съжаление към момента зависи единствено от Крушарски.
Далеч съм от мисълта, че Кузман Маринков е някакъв факир и с магическа пръчка ще оправи тоталния батак на Лаута. Не искам и да съм на мястото му, тъй като човек с европейско възпитание като него ще се сблъска с такива щуротии, каквито и в най-кошмарните си сънища едва ли е срещал. И едва ли ще успее да оправи всичко.
С повторното си идване на Лаута Маринков би могъл да донесе малко повече толерантност, цивилизованост и диалогичност. Тук няма да споменавам заслугите му за привличането Даксон да Силва, тъй като магьосникът от Сантяго ди Ипанема бе открит от настоящият шеф на школата Иван Маринов (Масларя). Кузман Маринков обаче през 2006 година донесе на Лаута един европейски дух с договорите за сътрудничество с Фиорентина, Удинезе и Тревизо. С присъствието в ложата на генералният директор на Фиорентина Виторио Фиорети. И не на последно място с трансфера на Алекс дос Сантос за 400 хиляди евро в Стадио Артемио Франки, когато там се подвизаваше Габриел Батистута. Тези контакти легитимираха Локомотив след ерата Георги Илиев. А и по това време представителният тим беше най-младият и най-симпатичният в А група. И пълнеше до краен предел Лаута в дербитата срещу Ботев, Левски и ЦСКА. От това черно-бялата общност има нужда най-много сега.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС