Изпращаме Величко от залата в Смолян във вторник

20-08-2017 15:23 2087 0

Големият тежкоатлет и последен медалист на родните щанги в тежка категория Величко Чолаков ще бъде изпратен в последния му път от спортната зала в Смолян. Тялото на починалия през уикенда щангист, ще бъде положено за поклонение в залата, където проходи към големия спорт, пише 24smolian.com.

„Най-вероятно поклонението ще е утре (вторник), но все още не сме уточнили часа с близките, които в момента са все още в шок“, коментира кметът на община Смолян Николай Мелемов.

„С голяма болка посрещнахме вестта за внезапната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти –тежкоатлети, почетният гражданин на Смолян – Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от огромната сила, мощ и упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота. Сега ще постоим отново прави, за да го изпратим в последния му път. Величко ще остане пример за всички, които ще се посветят на този най-български спорт – вдигането на тежести, пример за всички, които ще поемат по неговия път на състезател и треньор.

Пример за всички, които ще бъдат отдадени на обществото и гражданите на Смолян. Той няма да отнеме нищо от себе си. Той ще остане при нас с успехите си, със силата си, с младостта си, любовта си към семейството и наследниците си. Величко ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите. Изказвам най-искрени съболезнования и изразявам дълбоката си съпричастност към семейството, близките и родствениците на Величко Чолаков“, добави още Мелемов.

Неговият личен треньор Костадин Грозданов също е в шок. „Това е голяма загуба за нас, откъсна се една голяма част от моето сърце“, коментира през сълзи Грозданов.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС