Григор: Фантастично е да си на финал

20-08-2017 10:20 398 0

Григор Димитров бе лудо щастлив след един от най-големите успехи в кариерата си до сега. Той се класира за пръв път в на финал на турнир от сериите Мастърс. 26-годишният хасковлия победи със 7:6(4), 7:6(10) американеца Джон Иснър, нанасяйки едва втора загуба на американеца в последните му 14 срещи. 
„Смятам, че това е добра крачка напред. В тура съм от доста време вече и все повече започвам да оценявам тези моменти. Да играеш на финал винаги е прекрасно чувство. Няма значение дали е на Мастърс или на турнир от категория ATP 250. Всеки играч се стреми към това. В момента аз вървя стъпка по стъпка и изграждам своята увереност и подобрявам играта си. Старая се да правя това почти всеки път, когато започвам нов турнир. Чувствам се отлично, тялото ми е се справя добре с натоварванията. Смятам, че играя добър тенис, а това винаги е от полза. Дано днес е един от тези дни и отново да мога да покажа добра игра. Но не само това. Искам да продължа да вървя в правилната посока“, заяви Димитров след победата над Иснър.

„Срещу Джон беше един от онези мачове, в които трябва да бъдеш търпелив. Смятам, че това бе ключът. Знаех, че няма да мога да вляза в толкова много разигравания срещу него. Бях наясно, че ще сервира силно. Трябваше да съм спокоен и да използвам всяка възможност, отворила се пред мен. Мисля, че в края на мача няколко точки направиха разликата в моя полза. Очевидно е, че съм щастлив от победа, но съм доволен и от начина, по който проведох мача. Просто останах спокоен във важните моменти“, завърши той.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС