Потвърдено: Вратар на Локо отива в Серия А

Стефан Дафовски подписа договор с елитния италиански Киево
16-08-2017 16:11 1001 0

Локомотив осъществи втори престижен трансфер на момче от школата в рамките на това лято. 17-годишният вратар Стефан Дафовски от днес се присъедини към Киево (Верона). Роденият през 2000 г. пловдивчанин ще тренира с първия отбор на Киево през следващата година и ще играе в отбора до 20 години, наричан Примавера. Първият официален мач на Стефан Дафовски ще бъде срещу отбора до 20 години на Лацио като гост на 9 септември.

Футболистът преминава като аматьор от Локомотив в италианския Киево, като сега италианците ще платят малка сума за играча. През 2018 година, когато талантливият вратар навърши пълнолетие, двата клуба ще дискутират пълната трансферна сума. Отношенията между Киево и Локомотив по този въпрос са оформени в договор, който включва и всички възможности след навършване на пълнолетието на Дафовски. Той ще живее и ще се храни в общежитието на школата на Киево Верона.

До привличането на футболиста се стигна след успешни проби в началото на този месец, когато Дафовски се представи не само на високо ниво с юношите, но и след три дни беше привикан да тренира с мъжете на Киево.

"Много съм щастлив за Стефан и неговото преминаване в Киево , защото това е много добра възможност. Той има качествата, потенциала и силната психика, за да успее в италианския футбол. Сега трябва просто да го покаже, топката е в неговите ръце", заяви мениджърът Антъни Раво пред БТА.

"Също така искам да благодаря на ръководството на Локомотив, които осъзнават възможността един техен продукт да се докосне до тренировките и мачовете в едно от петте най-силни първенства в Европа. От друга страна, това е добра реклама за школата на Локомотив", каза още мениджърът.

Стефан Дафовски е вторият талант от школата на Локомотив, който заминава за Западна Европа това лято. През юли към школата на Шефилд Уензди се присъедини нападателят от набор 2001 Ияд Хамуд.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС