За Сульо, Пульо, Стивън и агента му

13-08-2017 13:48 2562 0

В Ботев трябва да внимават когато подписват договори с издишащи, затихващи или приключили звезди. Фурорът с Омар Косоко и връщането му в големия футбол е просто един прецедент, който може и да не се превърне в традиция при жълто-черните. Омар помогна за Купата на България и след това си изби парите с трансфера за 250 000 евро в Ал Фуджайра. 


Спецовете знаят, че когато гумите ти са регенерат, поне една от тях е боклук, който може да обърне колата. Затова и трябва да се получава гаранция за продукта, който взимаш. В Ботев се плащат малко пари. Всъщност, май парите са точно и съобразени с футбола у нас. Продуктът не е лицеприятен, но има и изключения. А Ботев е голямото изключение това лято.


Нормално е мениджърът на играча да се опитва да изкопчи повече за подопечния си. Така и неговата комисионна ще е по-голяма. Няма нищо лошо, ако Стивън Петков получи нещо, щом Ботев са готови да му го дадат. Само, че какво те ще получат срещу тази сума? В Ботев има тийммениджър, който няма познания при преговори за трансфер. Сигурно зае за материята толкова, колкото и немския. Спомняте ли си, когато Тошко Неделев даваше интервю за сайта на Майнц? Репортерът попита Караславов как е "Danke" на български, а Молива каза: "Мерси".


Убеден съм, че всички ще се съгласите - Ботев не трябва да плаща за "Мерси" на когото и да било, още по-малко на Стивън Петков. Момчето е на кръстопът. Възстанови се от много тежка контузия. Преди след подобна травма, футболистите имаха проблеми да качат сами пеш Альоша (за Стивън и мениджъра му Генади Вучков - това е хълмът с онзи каменен войник отгоре му), камо ли да играят футбол.


Наложително е в Ботев да имат предпазна клауза - нещо от сорта 10-ина пробни мача, след които, ако са недоволни от предложеното да си получат парите дадени авансово. Не искам да ставам сейбия на джоба на канарите, нито да броя приходите им. Но така поне ще се запазят повече от парите за Колежа, а точно той е мечтата на всички фенове, нали!Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС