Иво пак проплака: Ботев, къде са парите?

13-08-2017 13:28 593 0

Мениджърът Иво Димов за втори път изрева от забавените плащания от страна на ръководството на Ботев за докарани от него играчи. За проблемът между варненския импресарио и жълто-черните Марица писа още преди седмици. Димов е ключова фигура за селекцията на канарчетата от година насам. Това продължава да бъде така дори и в момента, тъй като точно той държи в ръцете си ключът към намирането на нов плеймейкър на Коматево. „Меридиан Мач“ съобщава, че ексцентричният бивш футболист е поставил ултиматум Ботев да му изпълни всичко дължимо по трансферите на карето звезди, което доведе на Коматево, за да може да достави в Пловдив нов футболист. Иво Димов има да взима пари за Жоао Пауло, който стана голмайстор през есента с Ботев и бе продаден на Лудогорец, Фернандо Виана, Фелипе Бризола и Алваро Юлиано.

И четирите трансфера са крайно успешни за „канарчетата“ и точно заради това Иво Димов с пълно право настоява за дължимите му суми.

В мига, в който той получи предвидените комисионни, ще даде на клуба координатите на гласеното ново попълнение от Бразилия. Въпросният футболист е на 24 години и е плеймейкър. Именно той е прословутият чакан като Месия заместник на продадения в ОАЕ Омар Косоко.

Очаква се „канарчетата“ да финализират сделката до няколко дни и най- късно в следващия кръг да могат да разчитат на новия си плеймейкър.

Идването на въпросния играч обаче ще създаде друг проблем на Ботев. Въпросният футболист е без европейски паспорт. В момента на Коматево вече има трима такива, което означава. че „канарчетата“ ще трябва на първо време да вадят един от останалите от групата, за да може новото попълнение да играе. В по-дългосрочен план никак не е изключено Ботев дори да продаде някой свой играч, за да разреши проблема.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС