Емил Костадинов чукна 50! На многая лета!

12-08-2017 11:00 287 0

Един от най-знаковите футболисти в историята на българския футбол днес става на 50 години. Без Емил Костадинов народът ни нямаше да познае лудото американско лято на Мондиал 94. Уникалният му гол на Парк де Пренс ни пренесе като страна и нация в друга футболна орбита, заради което бе наречен Свети Емил.
Всикчи пожелания и думи на този ден стават клишета. Именно затова публикуваме посланието към Емо на неговия съотборник и приятел Христо Стоичков, с който ни донесоха толкова много радост:
„Искам да пожелая цялото щастие и здраве на света на Емо. С него ме свързват страхотни спомени, за които книги може да се напишат. Още докато почти не се бръснехме в ЦСКА, но биехме всички наред. Само Емо си зае колко паса ми е подал за голове. Ама да не забравя, че и аз към давал. В националния отбор се бяхме разбрали – той печели дузпата, аз я вкарвам. Не проработи само на полуфинала на Световното в Щатите. И там Емо си заслужи дузпата, но френският съдия Киню... Той си знае. И така с Костадинов в тандем стигнахме до „Парк де Пренс“. Емо е човекът, заради когото България още я знаят по света. Не минава месец без да изгледам поне веднъж двата му гола срещу Франция. Какви голове само! И първия, и вторият бяха от красив по-красив. За важността им всичко е казано, а „петлите“ още ги сънуват.
Костадинов беше великолепен играч, който направи и отлична кариера. Единственият наш сънародник с гол във финал на европейски турнир. А едва ли ще има друг случай, когато двама българи да са един срещу друг на полуфинал на Шампионската лига. Беше гордост точно на „Камп Ноу“ да се здрависаме и прегърнем на терена. Емо, още веднъж ти пожелавам да си много здрав и обичан. И да благодарим на двете Марияни, нашите съпруги, че ни търпят толкова години. Честит юбилей!“.
На многая лета!


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС