Ботев взе французин, още търси новия Косоко

10-08-2017 13:57 827 0

Спортно-техническият щаб на Ботев редуцира до минимум вариантите за заместник на Омар Косоко. Канарчетата са охвърлили двама от предложените им нападатели. Става въпрос за френски стрелец и бразилец, научи Marica.bg.
Както вече писахме, треньорът Николай Киров избираше измежду четири перли за наследник на французина с бенински корени. Те са били лансирани преди около две седмици, а преди по-малко от седмица, те са зачеркнати окончателно от списъка.
По непотвърдена официално информация всъщност французинът е бил от африкански произход – камерунец. За последно той е играл във второто ниво на френския футбол. Бразилецът е ритал в родината си, но на сравнително ниско ниво.
Французинът и бразилецът не са били предложени нито от Болеслав Козакевич, нито от Иво Димов, които са основните снабдители на Ботев с чужденци.
Иначе от лагера на пловдивчани твърдят, че вече са се спрели на конкретен футболист, когото да привлекат за заместник на трансферирания в ОАЕ при Марадона – Омар Косоко. Освен това е намерен и търсеният ляв външен халф. Поне единият от двамата играчи, с които предстоят решителни преговори, е бразилец.
По информация на колегите от PlovdivNews диният е Дуде Ндонгала от Славия. 27-годишният футболист вече е пристигнал в Пловдив и дори е минал медицински тестове. Вчера и днес Ндонгала е тренирал с жълто- черните и е въпрос на часове да парафира договор с Ботев.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС