Чичо Гошо изгоря, за да свети Херо

Дерменджиев не изчака решението на боса Домусчиев и сам си тръгна
10-08-2017 09:30 1338 0

Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев промени решението си да изчака решението на собственика Кирил Домусчиев за неговата съдба и сам подаде оставка. Това стана след разговор с изпълнителния директор Ангел Петричев непосредствено след загубата с дузпи от "Ботев" в двубоя за Суперкупата на България. Още по време на самия двубой обаче коментаторите на телевизия Диема, която купи правата от Домусчиев, няколко пъти обявиха, че Димитър Димитров (Херо) ще е новият наставник на делиорманци. Подобна смелост те досега не са проявявали.

"Подадох оставка, нека собствениците да решават. Аз съм направил достатъчно за този клуб. Един мач, който е Суперкупа, може да завърши по всякакъв начин. Отборът е много силен, клубът също е много силен. Сигурен съм, че ще излязат от ситуацията и им пожелавам успех", каза Дерменджиев след двубоя.

Малко преди това той даде интервю за излъчващата мача "Диема спорт", като все още не беше решил дали да подаде оставка. Още в часовете преди двубоя обаче се заговори, че ще бъде сменен от Димитър Димитров-Херо, който днес се раздели с казахстанския "Иртиш".

"Обмислих го добре. Щом в мен е вината, аз я приемам. Достатъчно натиск има. Едва ли не, видите ли, един отбор, който си е съвсем нормален, няма право да падне, трябва винаги да бъде в Шампионска лига", продължи Дерменджиев.

"Аз също винаги това съм го искал и съм го говорил. Провокирал съм и футболисти, и клубно ръководство, че този отбор трябва да бъде константа в Шампионската лига. Но това е футбол и другите отбори го искат не по-малко. Така че има моменти, в които съдбата може да не е на наша страна. Но няма значение", каза още той.

Дерменджиев заяви, че безкрайно много уважава проекта "Лудогорец", в който той е част от самото начало. "Вие видяхте, че това е изключително успешен проект. Той ще продължи при всички случаи. А за моята треньорска кариера - може да проверите колко време съм бил без работа", допълни той и добави, че има 99 мача в европейските турнири.

Дерменджив заяви още, че достатъчно дълго време е във футбола и се опитва винаги да бъде реалист. "И да мога да поема отговорността върху себе си. Радвам се, че този отбор - с мен като треньори и с тези футболисти, достави много радост на българските фенове."

Преди това пред "Диема спорт" Дерменджиев заяви, че няма никакъв проблем да напусне, ако така са решили собственици. "Има собственици и те решават моето бъдеще. За мен няма никакъв проблем да напусна "Лудогорец". Ако аз съм виновен, си тръгвам веднага. Не ме интересува кой ще бъде следващият треньор на "Лудогорец", каза той той.

Треньорът, който за втори път е начело на тима, след като беше освободен за кратко през 2015 г., коментира и собственото си представяне начело на разградчани. "Аз съм доволен от постигнатото. Нека специалистите да оценяват какво е направено от моя страна, безгрешни хора няма. Но аз винаги съм стоял здраво стъпил на земята, когато съм бъркал съм го признавал", завърши опитният треньор.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС