Ванчо Траянов на 39! Честит да си майсторе!

09-08-2017 10:39 730 0

Един от най-големите футболисти на Локомотив в по-новата клубна история днес влиза в четвъртото си десетилетие. Достолепната възраст на Ванчо Траянов обаче по никакъв начин не оказва негативно влияние върху майсторството и хъса за любимата игра. Той по нищо не отстъпва на нито един халф в родното първенство и е пример за подражание на младите.
Сякаш беше вчера, а то бе преди цели 16 години, когато нисичкият македонец от крайграничното село Делчево стъпи на Голямата къща под оглушителния рев на 10 хиляди души за първа тренировка. Последва шампионска титла с черно-бялата фланелка и незабравим гол във вратата на Англия с националния отбор на Македония на Олд Трафорд. Ванчо осъществи и най-престижният трансфер на Локо от началото на века. Той бе продаден в елитния немски Арминия (Хановер).
През бурното и горещо лято на 2014 г. Ванчо Траянов се завърна в Локо след близо 10 години митарстване, за да разбере, че Лаута е неговият футболен дом. Заедно с феновете, Христо Бонев, Христо Колев и Мартин Камбуров, успяха да сложат началото на една нова страница в клубната история, преминавайки през може би най-трудния сезон. И вече трети пореден сезон е сред неоспоримите лидери на отбора.
Честит да си, майсторе! И на многая лета!


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС