Двама бразилци в Ботев след Суперкупата

08-08-2017 09:26 509 0

Двама нови офанзивни футболисти ще подсилят Ботев до края на седмицата. Утре канарчетата излизат срещу Лудогорец в мач за Суперкупата на България в Бургас, а след това очакват въпрасните играчи. Засега техните имена се пазят в тайна, но „Меридиан Мач“ съобщава, че става дума за бразилски халф и крило. Двамата ще пристигнат при отбора в четвъртък. Все още не се знае дали „канарчетата“ ще плащат трансферни суми за играчите, или те са свободни агенти, които ще взимат по-големи заплати, както и пари на ръка. Шефът Ангел Палийски при всяко положение ще трябва да бръкне в касата, макар и все още да не ясно кога и на колко пъти ще дойде сумата от Ал Фуджайра за продажбата на Омар Косоко.

През този трансферен прозорец Ботев привлече четирима нови играчи. Става дума за Йордан Минев, Тони Тасев, Алваро Юлиано и Даниел Кайзер. Тръгнаха си трима -Антонио Вутов подписа с Левски, Георги Георгиев премина в молдовския вицешампион Дачия Кишинев, а последен си замина Омар Косоко.

Ботев определено има нужда от подсилване, тъй като целта пред отбора за този сезон е защита на Купата на България и евентуално място в Топ 4 на Първа лига, където първите три места изглеждат запазени за Лудогорец, Левски и ЦСКА-София. Заради това на отбора му трябват нови играчи, за да може треньорът Николай Киров да разполага с по-голям състав.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС