Палийски: Чакаме Сдружението за новия собственик ВИДЕО

04-08-2017 19:26 1074 0

Президентът на Ботев (Пловдив) Ангел Палийски бе доволен от представянето на тима в Лига Европа. „Канарчетата“ достигнаха до трети кръг на турнира, където отпандаха от португалския Маритимо.

„Аз мисля, че в сравнение с всички останали български отбори, се представихме достойно. В тези мачове освен че успяхме да натрупаме опит, ни липсваше малко късмет. Поздравих играчите и целия треньорски щаб, защото считам представянето ни за достойно. Всичко това бе от полза за нас и в тези мачове отборът израства. Надявам се, че ще си извлечем всички необходими поуки и ще продължим с прогреса”, коментира Палийски.

„Изводите са, че това са турнирни битки и в тях трябва да се влиза с пределна мотивация. Сами виждате, че най-малката грешка се наказва, особено когато сме в по-горните кръгове. Там малките грешки не се прощават. И ние имахме своите шансове в реванша срещу Маритимо, но явно Господ така беше решил да не сме ние“, продължи босът на „канарчетата“.

„Участието ни в Лига Европа подсигурява финансова стабилност. Ние в ръководството имаме някаква идея приходите къде и как да бъдат разпределени. Когато това се случи, ще информираме специално нашата общественост, която много се вълнува от даден наболял проблем (визира строежа на стадиона – б.р.). Финансово отборът си има стабилен бюджет, който си покрива разходите за отбора. Няма нищо притеснително.”

„Относно футболистите, които трябва да вземем на дадените позиции – треньорът има картбланш, ще може да избере нужните му играчи. Когато бъдат одобрени, ще дойдат в отбора. Невралгичните зони, на които търсим футболисти по думите на треньорския щаб, са три.”

„Мислим, че тимът, който сме събрали, и колективът са на нужното ниво и с много малко надграждане трябва да постигнем успехи. Самите мачове в Европа се отразяват на отбора добре, на привържениците. Тук е моментът специално да благодаря на феновете, че тези 5 хиляди километра не бяха пречка за тях и ни подкрепиха. Поклон пред тези всички фенове. Мислим да надградим и да не се предаваме, борбата продължава. Може би ще се стигне до някаква умора от всички тези мачове, пътувания, а и емоциите… Малко или много самото отпадане ще повлияе, но момчетата доказаха, че имат характер бързо да излизат от такива ситуации. Концентрираме се върху мача, който ни предстои за Суперкупата на България срещу Лудогорец, а след това продължаваме в първенството.”

„Понеже се появиха доста спекулации напоследък, че този щял да строи тази трибуна, онзи – другата… Няма такова нещо. Никой не е изявил желание да строи. Това, което трябва да се свърши, е всички ние да се обединим и да се намери изход. Трябва наистина нещо да се случи, а не само да говорим и да си обещаваме. Имаме някаква идея в ръководството. Каквото има, ще го кажем“, каза още Палийски.

„Скоро Ботев официално ще има нов собственик в лицето на Георги Самуилов. Всичко е осигурено. Тази седмица ще се направи последната стъпка, която трябва да се извърши. Тя трябва да се предприеме от сдружение „Футболен клуб Ботев” и има неща, които те трябва да приемат. Събитията не са спрели да се движат. Работим много по този въпрос и мисля, че дори най-дребните детайли са изчистени. Имаме готовност това да се случи”, завърши Палийски.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС