Помилваха за трева пловдивски волейболист

19-07-2017 09:08 427 0

Хубаво лято ще кара пловдивският волейболист Спас Байрев. 24-годишният възпитаник на Виктория волей беше зарадван с положителна новина oт българския спортен арбитражен съд към БОК. Бившият диагонал на Левски и Арда ще изтърпи една вместо две години наказание. Решението е взето на база предоставени доказателства от страна на волейболиста и негови направени самопризнания. Спас е обжалвал спирането на правата му в размер на две години, каквато санкция му беше наложена от федерацията по волейбол. В резултат той ще трябва да изтърпи половината от това наказание.

Припомняме, че Байрев даде положителна проба за допинг в началото на годината. Той изгоря заради употреба на марихуана, като санкцията влезе в сила от 22 февруари. Тогава диагоналът бе тестван за забранени стимуланти след дербито между Левски и ЦСКА в зала "Арена Армеец". Оказа се, че волейболистът, сочен по онова време за наследник на Владимир Николов в националния отбор, е пушил трева на купон. Самият Байрев призна, че е допуснал глупава грешка, която променя цялата му кариера.

Решението на спортния арбитражен съд към БОК означава, че той ще може отново да бъде професионален волейболист от 22 февруари 2018 година.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС