Пиян шеф на федерация би дете в църква и отмъкна икона

18-07-2017 09:33 545 0

Русия с прост ум не можеш да я разбереш, обяви преди век и половина великият поет Фьодор Тютчев. Това го доказа бившият шеф на местния биатлон Александър Тихонов, който има единадесет световни и четири олимпийски титли като активен състезател. Богомолецът Тихонов обаче явно няма срам от Всевишния, тъй като нахлул в църква кьоркютюк пия

Той се е нахвърлил с остри думи срещу църковния настоятел, грабнал икона и тръгнал да излиза. В този момент вниманието му било привлечено от непълнолетно момиче, което извадило фотоапарат, за за го снима. Той й взел техниката и замахнал с юмрук, но бил спрян от посетителите в храма.

“За пореден път видяхме що за стока е нашия прочут земляк. В този смисъл възниква въпросът възможно ли е такъв човек да бъде почетен гражданин на региона, а училище да носи неговото име”, пише още в публикацията.

Самият Тихонов е заявил, че няма да върне иконата, докато не бъде сменен настоятеля на църквата.
Това не е първи скандал около името на легендарния бивш биатлонист.

През 2007 година той беше признат за виновен в подготовка на покушение през 2002 година срещу губернатора на Кемеровска област Аман Тулеев. Впоследствие Тихонов е освободен от наказателна отговорност с амнистия, обявена от Държавната дума във връзка с 55-годишнината от победата във Великата отечествена война.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС