Кобрата срещу Джошуа на 28 октомври в Кардиф

05-07-2017 11:19 302 0

Мач за Световната титла в тежката категория на професионалния бокс между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа е все по близо. Вече има запазени дата и място за евентуален сблъсък между двамата. Новината разкри промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Все още първи вариант пред англичанина е мач с Владимир Кличко, който има право на реванш. Колкото повече обаче от лагера на украинеца се бавят с решението, толкова повече вероятен става въпрос с българина, който е задължителният претендент на IBF.

Едно от условията на Кличко, разкрити от Хърн, е мачът да не се играе във Великобритания, където предимството на феновете би имал Джошуа. Така украинецът е отказал реваншът да се проведе отново на "Уембли" или пък на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф.

Хърн е резервирал "Принсипалити" за 28 октомври и ще запази датата и мястото същите за евентуалния мач с Пулев.
Иначе фаворит за двубой с Кличко изглежда Лас Вегас: "Вегас е фаворит. В следващите две седмици ще стане ясно. Смятам, че Кличко ще го направи, ако е в чужбина, но не мисля, че иска да се боксира в Кардиф. Той смята, че вече го е направил."

"Той се наслади последния път и иска да бъде голямо събитие. Не вярвам, че малко повече пари ще променят нещо. Може да бъде Вегас, може да бъде Нигерия. Но логистиката ще бъде много по-лесна с Вегас. Ако не се бием с него, ще бъде с Пулев на 28 октомври в Кардиф."


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС