Мартинович: Локо има място в Топ 4

Оставането ми на Лаута зависи от президента Крушарски, обяви словенският таран на черно-белите
20-06-2017 08:59 351 0

Дино Мартинович набързо се превърна в един от основните футболисти на Локомотив (Пловдив). Въпреки финансовите проблеми на „смърфовете“, лявото крило все още остава верен на пловдивчани, но тепърва му предстои среща с Христо Крушарски, на която окончателно ще бъде решено неговото бъдеще.

Мартинович даде специално интервю за читателите на ТОПСПОРТ, в което изрази надеждите си, че Локо има необходимия потенциал, за да завърши в Топ 4 на Първа лига. Дино призова, „черно-белите“ фенове за мощна подкрепа през задаващата се кампания, но също така и допълни, че не би имал нищо против, ако премине в някой измежду отборите на Лудогорец, Левски и ЦСКА.


- Дино, за кратък период от време се превърна в основен футболист на Ликомотив и отбеляза някои важни попадения. На какво отдаваш своя бърз пробив в Първа лига?

-След две трудни години за мен, аз най-сетне намерих възможност за реализация в силен клуб като Локомотив (Пловдив). Тук се раздавам максимално, с огромна енергия. В крайна сметка, цялата тази здрава работа и саможертва се отплаща с добри резултати. Ако си поставиш нещо за цел и вярваш силно в него, със сигурност ще го постигнеш.

- Черно-белите феновете те харесват и най-важното за тях е да разберат твоето бъдеще. Оставаш ли в Локомотив (Пловдив)? Имаш ли оферти от други клубове?

-Иска ми се да остана в Локомотив, но аз и мениджърът ми трябва да разговаряме сериозно с Христо Крушарски и да стигнем до някакво взаимно разбирателство.

- Очакванията ти за новия сезон?


-Очакванията ми са задаващия се сезон са високи. Имаме добър тим и сме способни да финишираме в Топ 4. А защо не и още по-напред !? (смее се)


- Би ли направил някакво сравнение между футбола, който се практикува тук и в родината ти Словения?

-В сравнение със словенския, българският футбол е далеч по-бърз и труден. Заплащането е доста по-добро. Също така има и повече фенове по-трибуните, които подкрепят горещо своите любимци.

- От известно време имаш възможността да работиш с опитен специалист като Войн Войнов. Какви са впечатленията ти от него?

-Знаете ли каква е любимата ми част във футбола? Възможността да играят и печеля, разбира се. Уважавам Войнов и се надявам, че през този сезон ще спечеля неговото доверие.

- Заинтересован ли си от евентуален трансфер в някой измежду грандовете ни Лудогорец, Левски и ЦСКА?

-Мисля,че всеки един футболист в България, в това число включвам и себе си, иска да играе за някой от тези три отбора. Това са най-силните и успешни тимове в историята на вашия футбол.

Би ли се нагърбил с някакво обещание към феновете на Локомотив преди началото на новия сезон?

-Обещавам на нашите привърженици, че ще дадем всичко от себе си през новия сезон, за да ги накараме да се гордеят с нас. В замяна на това, ние футболистите искаме пълна подкрепа от тяхна страна и да ни мотивират така добре, както и досега. Фенове, вие сте по-важни за нас, отколкото можете да си представите!

- Смяташ ли, че твоето добро представяне с екипа на Локо (Пд) ще ти помогне да се пребориш и за място в националния тим на Словения?

-Към този момент не мисля за националния отбор на Словения. Единственото, което искам е да се представя възможно най-добре с екипа на Локомотив. Ако един ден получа повиквателна, ще бъда изключително развълнуван и благодарен.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС