Зума: Националите мислеха за почивка в Беларус

12-06-2017 09:01 556 0

Легендата на Локомотив и българския футбол Христо Бонев разкритикува представянето на националите при загубата от Беларус с 1:2 в квалификация за Мондиал 2018. Според Зума избраниците на Петър Хубчев са мислели повече за почивка и са показали "вяла" игра срещу непретенциозния съперник.

"Първо ще се върна в предната квалификация, когато безапелационно победихме Холандия с 2:0. Всички бяхме щастливи и усмихнати. Прокрадваше се мисълта, че сме на прав път и че ни очаква нещо добро. Дойде моментът, в който ни приземиха. След завършването на шампионата искам да намеря причините за тяхната вяла игра. Мисля, че мисълта на играчите не беше в най-важния мач - този срещу Беларус като гости. Повечето правеха планове къде ще почиват, как ще оползотворят времето до следващата подготовка. И това го показаха по време на самия мач", разкритикува Бонев националния отбор в предаването "Спортна треска" по БНТ.

"Ние нямахме идея как да победим Беларус. Играехме с едни пасове в ширина и именно заради това хората казват, че ние сме владеели топката. Но това не води до победа. Нямахме едно смислено нападение. Нямахме нито една изненада, така че някой да излезе на чиста позиция да вкара гол. От друга страна, играчите и Чорбаджийски не се съобразиха с един футболист, който имаше само сила и ръстови качества (б. р. - Лаптев, който спечели дузпата за Беларус)", каза още той.

Бонев сподели, че имайки предвид промените в тима на Беларус, националите ни или са подценили противника, или са надценили своите качества.

"Срещу Холандия футболистите показаха игра, която задоволи всички нас. Те превъзхождаха холандците във всяка една зона. Срещу Беларус дойде подценяване или надценяване на нашите възможности. Така се стигна до загуба, която ни приземи. Ние не сме смятали, че ще се класираме, имайки предвид Швеция, Холандия и Франция, които имат футбол на много по-високо ниво от нашето", продължи Христо Бонев, според когото Хубчев е повикал най-добрите играчи, с които разполагаме, но те са на едно средно ниво.

"Моето мнение е, че Петър Хубчев избира най-доброто, което има в момента българският футбол. Най-доброто за нашата черга. Но нашата черга не е скъп килим, а една средноевропейска черга. Футболистите трябва да дават много повече от това, което дават в момента, за да може да се изявяват по-добре на терена", допълни легендата на Локомотив и обясни ситуацията в "черно-белия" лагер:

"Засега не е добра ситуацията в Локомотив, тъй като нашият собственик беше два месеца в Аржентина и Бразилия по бизнес. Забавиха се заплатите на футболистите, но той ще направи всичко възможно до четвъртък да им се издължи."


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС