БФС инспектира стадион „Марица”, поиска клетка

Жълто-сините може да изиграят първите си домакински мачове на базата в Коматево, ако не изпълнят предписанията до 22 юли
03-06-2017 20:18 967 0

Представители на БФС цъфнаха на стадион „Марица” днес. От ръководството на Марица Пд предоставиха на хората от футболната ни централа необходимата декларация, чрез която приемат да участват във Втора лига през предстоящия сезон. Така на практика официално се потвърди новината за завръщането на родния клуб на Христо Стоичков в професионалния футбол, която писахме първи. Пловдивчани ще играят във Втора лига, след като първенецът в Югоизточната В група Загорец Нова Загора се отказа да попълни състава й.
Хората от БФС инспектираха съоръжението в кв. Кършияка. Те дадоха предписания, които трябва бъдат изпълнени. Двете основни са да се поставят поне 1000 седалки и да се изгради клетка за гости. Жълто-сините трябва да извършат ремонтните дейности до 22 юли, когато ще е първият кръг от новия сезон в Б група.
За щастие на Марица Пд те ще срещнат подкрепа от Ботев Пд, ако не успеят да изпълнят предписанията навреме до дебютното си домакинство след завръщането в професионалния футбол. Кършиякалии ще могат да използват базата в Коматево за първите си 2-3 мача в Пловдив, ако се наложи.
Няколко юноши на канарчетата се очаква да преминат като преотстъпени при жълто-сините, за което също вече информирахме. Вече се водят разговори между двата клуба в тази връзка.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС