Марица атакува Средноевропейската лига

00-00-0000 00:00 716 0

Волейболистките на Марица (Пловдив), които отбелязаха златен дубъл в родното първенство за настоящия сезон ще търсят нови предизвикателства на международна сцена, стана ясно на пресконференция в Пресклуб "България" днес.

Като първенец на България, тимът от Пловдив ще участва в най-престижния турнира в Европа – Шампионска лига наесен, като заявката вече е подадена. Поради липсата на конкуренция в родното първенство, стремежите за развитие на пловдивския клуб не спират да тук, като от ръководството си поставят втора голяма цел – участие в Лигата на средноевропейските държави - MEVZGA. Това се явява истинско предизвикателство, тъй като няма яснота дали българският клуб ще бъде приет от останалите държави в надпреварата. Една от причините е локалния характер на турнира, но първите опити за комуникация вече са факт, а от ръководството на MEVZGA са поели ангажимента да разгледат българската молба.

„Изобщо не е лесно да пробиеш в Лигата на средноевропейските държави. Особено, по финансови причини. Нашият отбор е далеч и те трябва да идват до България за гостуване. Ние обаче няма да се откажем и ще се опитаме да ги убедим, че нашето присъствие, на класен тим, който ще се бори в Шампионската лига носи само плюсове. Във формулата на турнира е заложено Лигата да бъде съставена максимум от 12 отбора. През изминалия сезон обаче са били по-малко, общо девет. Ако това се запази имаме шансове да бъдем приети и да имаме качествени мачове през следващия сезон“, обясни мениджърът на Марица Борис Халачев.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС