Играч на Ботев подсъдим за черно тото

00-00-0000 00:00 1064 0

Футболист на Ботев е подсъдим за черно тото, съобщиха от Районен съд Бургас. Халфът Пламен Димов е част от дело, по което двама души вече получиха присъди. Иван Сивов и Тодор Пачев признали вината си, че организирали нелегални залози. За това те получиха по 8 (осем) месеца условни присъди с 3-годишен изпитателен срок, а също така и глоби от по 1000 лева. Димов обаче е отказал да се признае, тъй като адвокатът му Стайко Кралев пледира, че е невинен. Поради тази причина делото срещу него продължава до окончателното произнасяне на съда.
Любопитни подробности около делото за нелегални залози на бургаски футболисти в нерегламентирани букмейкъри бяха разкрити на заседание на Районния съд в морския град. На него стана ясно, че Любомир Божинов и братът на Пламен Димов Галин са похарчили малко над 10 000 лева за хазарт за период от 2 месеца в края на 2012 година. Двамата са залагали единствено на мачове от чужди първенства.

Божинов, който започна сезона като капитан на Нефтохимик, е направил 41 залога точно за 2 500 лева. Предпочитани от халфа са мачове от холандската Първа дивизия и Бундеслигата. Най-високият залог на Божинов е 200 лева. Доста по-сериозни суми е харчел футболистът на Несебър Димов. Синът на легендата Диян Петков е направил 96 залога за 7630 лева. Най-високата сума, която халфът е заложил, е 500 лева за победа на Лацио в Серия А. Само ден по-рано Димов слага и 450 лв. за Челси в Английската висша лига при коефициент 2.

През март 2015 г. двамата футболисти получиха административни наказания – глоби по 1000 лв. Сега обаче районните магистрати ги обявиха за невиновни. Мотивите за решението все още не са оповестени. То подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС